Receptek

Mauris at mollis leo. Maecenas sit amet felis et sem ultricies euismod. Nunc euismod ex nisi, at consectetur ante imperdiet a. Praesent felis arcu, placerat ac maximus ac, vulputate nec nunc. Etiam ut neque aliquam, mattis quam quis, pharetra metus. Ut dui risus, volutpat sit amet magna et, vulputate malesuada orci. Duis vel massa porta, vehicula augue id, vestibulum urna. Aenean venenatis convallis consequat. Nullam ut urna aliquet, imperdiet quam nec, tincidunt felis. Ut mattis velit vel mi tempus, eget gravida neque sodales.


Csipkebogyó puncs szilvával

Hozzávalók:

  • 4 cl Nektária Csipkebogyógyümölcspürészörp
  • 2 dl forróvíz
  • 2 szem (aszalt) szilva 

Elkészítés:

Hideg málnakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 dl habtejszín
  • 4 dl Tej
  • 1 dl Full Natural Málna gyümölcspürészirup
  • 1 Vanília ízűhidegen készíthetőpudingpor
  • pár szem málna

Elkészítés:

A pudingport keverjük össze a tejjel,majd a tejszínt laza állagúra keverjük és dolgozzuk össze a pudinggal és a málnapürével.

Hűtőben hűtsük le. Pár csepp tejszínnel,málna darabokkal,bazsalikom levéllel díszítsük.


Meleg körte tea

Hozzávalók:

  • 4 cl Nektária Körte gyümölcspürészörp
  • 2 dl forrózöld tea
  • 1 db citromkarika ízlés szerint

Elkészítés

A gyümölcspürét zöld teával felöntjük,ízlés szerint citrommal ízesítjük

Friss körte szeletekkel díszítjük.


Szamócás pohárkrém

Hozzávalók:

  • 1 tasak vaníliás vagy epres pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszin (+cukor)
  • 10 dkg friss szamóca
  • 4 dl tej
  • 1 dl Full Natural szamóca gyümölcspürészirup

Elkészítés:

A csomagoláson leírtakhoz képest kevesebb tejjel sűrűpudingot készítünk,időnként átkeverve hagyjuk kihűlni. A friss szamócát megmossuk és feldaraboljuk. Felverjük az édesített habtejszínt,és a kihűlt pudinghoz keverjük.

Poharakban a szamócával és pudinggal rétegeket képzünk,közéés a tetejére is szörpöt csurgatunk.

Friss gyümölccsel,mentával díszíthetjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.


The Key

Hozzávslók:

  • 3,5 cl Gin
  • 2 cl Marie Brizard Peach likőr
  • 2 cl Passion fruit (maracuja) püré
  • 1 cl lime friss leve
  • 4 cl Nektária Alma-feketeribizli préselt,rostos lé,feketeribizli gyümölcspürével

Elkészítés:

Az összetevőket shaker-ben jéggel alaposan összerázzuk.

Dekorációként kumkuat-ot tegyünk a pohár szájára.

Garamvölgyi Krisztián által kitalált koktél 2009-ben az év itala lett Magyarországon.


Turmixok (szamóca,bogyós gyümölcsök,körte)

Hozzávalók:

  • 4 cl Full Natural gyümölcspürészirup (erdei / szamóca / körte)
  • 2 db friss vagy fagyasztott gyümölcs
  • 15 cl tej
  • 3-4 db jégkocka

Elkészítés:

Az összetevőket blenderbe,turmixgépbe töltjük,majd magas fordulaton habosra keverjük.

Ezután poharakba töltjük és gyümölcsökkel díszítjük.

Uborkás bodzavirág limonádé

Hozzávalók:

  • 3 cl Full Natural Bodzavirág szirup
  • 20 cl víz
  • 1 cl cukorszirup*
  • 1 cl citromlé
  • 4 karika vagy hosszában szeletelt uborka
  • 3-4 db jégkocka
  • 2-2  db citrom- és narancsszelet

Elkészítés:

Az összetevőket pohárba töltjük,majd kanállal elkeverjük.

Dekorációként környezetbarát szívószálat adhatunk mellé.

* ~ 1 liter cukorszirup készítése:0,5 kg cukrot,0,5 liter vízzel összeforralunk,hagyjuk kihűlni,leszűrjük és üvegekbe töltjük,ízesíthetőfahéjjal,vaníliával,fűszernövényekkel


Jégkása (málnás vagy erdei)

Ez a recept is bizonyítja,hogy valódi gyümölcsből,színezéktől és ízfokozóktól mentesen is elkészíthetőa jégkása.

Hozzávalók

  • 6 cl Full Natural málna vagy erdei nedűgyümölcspürészirup
  • pohárnyi jégkocka
  • pár szem friss gyümölcs

Elkészítés

Az összetevőket blender-be töltjük,majd gyorsan,de alaposan összeturmixoljuk. Ezt követően a kását a pohárba töltjük. Dekorációként a gyümölcsszemeket a jégkása tetejére tesszük,vastag,környezetbarát szívószálat adjunk mellé!


Rosemary Pear ( Rozmaringos körtés limonádé )

Hozzávalók:

  • 2 cl Full Natural Körte gyümölcspürészirup
  • 20 cl víz
  • 1 cl cukorszirup*
  • 1 cl citromlé
  • 1 kis darabka rozmaring
  • 3-4 db jégkocka
  • 2-2 citrom- és narancsszelet

Elkészítés:

Az összetevőket pohárba töltjük,majd kanállal elkeverjük.

* ~ 1 liter cukorszirup készítése:0,5 kg cukrot,0,5 liter vízzel összeforralunk,hagyjuk kihűlni,leszűrjük és üvegekbe töltjük,ízesíthetőfahéjjal,vaníliával,fűszernövényekkel


Erdei gyümölcsös jeges tea

Hozzávalók:

  • 2 cl Full Natural Erdei gyümölcspürészirup
  • 20 cl zöld tea hűtve
  • 1 cl citromlé
  • 3-4 db jégkocka
  • 2 db citromszelet
  • ízlés szerint gyümölcsválogatás

Elkészítés:

Az összetevőket jéggel pohárba töltjük,majd kanállal elkeverjük.


Málnás smoothie

Hozzávalók:

  • 5 cl Full Natural málna gyümölcspürészirup
  • 10 cl joghurt vagy tej
  • fél pohárnyi jégkocka
  • pár szem friss vagy fagyasztott málna

Elkészítés:

Az összetevőket blenderbe (erős turmixgépbe) töltjük,majd gyorsan de alaposan összeturmixoljuk. Ezt követően a kását pohárba töltjük.

Dekorációként málnaszemeket teszünk a tetejére,környezetbarát szívószálat adjunk mellé!


Meggyes smoothie

Hozzávalók:
  • 5 cl Full Natural meggy gyümölcspürészirup
  • 10 cl joghurt vagy tej
  • fél pohárnyi jégkocka
  • pár szem friss vagy fagyasztott meggy
Elkészítés:

Az összetevőket blenderbe (erős turmixgépbe) töltjük,majd gyorsan de alaposan összeturmixoljuk. Ezt követően a kását pohárba töltjük.
Dekorációként pár szem meggyet a tetejére teszünk,környezetbarát szívószálat adjunk mellé!