Csipkebogyó puncs szilvával
Hozzávalók:
- 4 cl Nektária Csipkebogyógyümölcspürészörp
- 2 dl forróvíz
- 2 szem (aszalt) szilva
Mauris at mollis leo. Maecenas sit amet felis et sem ultricies euismod. Nunc euismod ex nisi, at consectetur ante imperdiet a. Praesent felis arcu, placerat ac maximus ac, vulputate nec nunc. Etiam ut neque aliquam, mattis quam quis, pharetra metus. Ut dui risus, volutpat sit amet magna et, vulputate malesuada orci. Duis vel massa porta, vehicula augue id, vestibulum urna. Aenean venenatis convallis consequat. Nullam ut urna aliquet, imperdiet quam nec, tincidunt felis. Ut mattis velit vel mi tempus, eget gravida neque sodales.
Elkészítés:
A pudingport keverjük össze a tejjel,majd a tejszínt laza állagúra keverjük és dolgozzuk össze a pudinggal és a málnapürével.
Hűtőben hűtsük le. Pár csepp tejszínnel,málna darabokkal,bazsalikom levéllel díszítsük.
A gyümölcspürét zöld teával felöntjük,ízlés szerint citrommal ízesítjük
Friss körte szeletekkel díszítjük.
A csomagoláson leírtakhoz képest kevesebb tejjel sűrűpudingot készítünk,időnként átkeverve hagyjuk kihűlni. A friss szamócát megmossuk és feldaraboljuk. Felverjük az édesített habtejszínt,és a kihűlt pudinghoz keverjük.
Poharakban a szamócával és pudinggal rétegeket képzünk,közéés a tetejére is szörpöt csurgatunk.
Friss gyümölccsel,mentával díszíthetjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.
Az összetevőket shaker-ben jéggel alaposan összerázzuk.
Dekorációként kumkuat-ot tegyünk a pohár szájára.
Garamvölgyi Krisztián által kitalált koktél 2009-ben az év itala lett Magyarországon.
Az összetevőket blenderbe,turmixgépbe töltjük,majd magas fordulaton habosra keverjük.
Ezután poharakba töltjük és gyümölcsökkel díszítjük.
Az összetevőket pohárba töltjük,majd kanállal elkeverjük.
Dekorációként környezetbarát szívószálat adhatunk mellé.
* ~ 1 liter cukorszirup készítése:0,5 kg cukrot,0,5 liter vízzel összeforralunk,hagyjuk kihűlni,leszűrjük és üvegekbe töltjük,ízesíthetőfahéjjal,vaníliával,fűszernövényekkel
Ez a recept is bizonyítja,hogy valódi gyümölcsből,színezéktől és ízfokozóktól mentesen is elkészíthetőa jégkása.
Az összetevőket blender-be töltjük,majd gyorsan,de alaposan összeturmixoljuk. Ezt követően a kását a pohárba töltjük. Dekorációként a gyümölcsszemeket a jégkása tetejére tesszük,vastag,környezetbarát szívószálat adjunk mellé!
Az összetevőket pohárba töltjük,majd kanállal elkeverjük.
* ~ 1 liter cukorszirup készítése:0,5 kg cukrot,0,5 liter vízzel összeforralunk,hagyjuk kihűlni,leszűrjük és üvegekbe töltjük,ízesíthetőfahéjjal,vaníliával,fűszernövényekkel
Az összetevőket jéggel pohárba töltjük,majd kanállal elkeverjük.
Az összetevőket blenderbe (erős turmixgépbe) töltjük,majd gyorsan de alaposan összeturmixoljuk. Ezt követően a kását pohárba töltjük.
Dekorációként málnaszemeket teszünk a tetejére,környezetbarát szívószálat adjunk mellé!
Az összetevőket blenderbe (erős turmixgépbe) töltjük,majd gyorsan de alaposan összeturmixoljuk. Ezt követően a kását pohárba töltjük.
Dekorációként pár szem meggyet a tetejére teszünk,környezetbarát szívószálat adjunk mellé!